Bij watersnood is het soms – bijna letterlijk – dweilen met de kraan open. De brandweerposten van hulpverleningszone Vlaanse Ardennen staan dan tot je dienst om met mankracht en professioneel materiaal het overtollige water weg te pompen en de materiĆ«le schade tot een minimum te beperken.
Uw aanvraag komt (bij stormweer en wateroverlast) onmiddellijk terecht op de zonale dispatching van Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen en wordt dan overgemaakt en ingepland aan de brandweerpost van uw regio. Na het verzenden van uw aanvraag ontvangt u een bevestiging.

Contacteer voor dringende hulp het noodnummer 112.

Woont u in een buurt die gevoelig is voor overstromingen? Controleer dan best regelmatig de goede staat van de afwatering en zorg voor een dompelpomp met degelijke afvoerslang of materiaal om het kostbaar meubilair op hoogte te kunnen plaatsen.

Kostprijs?

Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden in periodes van algemene wateroverlast t.g.v. noodweer of door andere externe oorzaken (tenzij in geval van kennelijk slecht onderhoud).

De kosten voor andere tussenkomsten van de brandweer vind je terug op de pagina ‘Wat kost de brandweer?‘, gebaseerd op ons retributiereglement dat geldt voor alle brandweerposten in de zone Vlaamse Ardennen.

Bevestiging gekregen?

Nadat je je aanvraag hebt ingediend krijg je een automatische e-mail. Deze bevestigt je melding.
Controleer steeds je mailbox.

melding wateroverlast

Share This