In het najaar organiseert Brandweerzone Vlaamse Ardennen opendeurdagen op 3 locaties: Herzele, Kluisbergen en Zottegem.
Naar jaarlijkse traditie opent Brandweerzone Vlaamse Ardennen (BVLAR) haar deuren op 3 verschillende locaties verspreid over ons grondgebied. Dit jaar kunnen geïnteresseerden terecht in de brandweerposten Herzele, Kluisbergen en Zottegem, waar diverse activiteiten en informatiestands te vinden zullen zijn. De opendeurdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de brandweerzone haar diensten in de schijnwerpers zet. Het is tevens dé gelegenheid voor burgers om kennis te maken met verschillende aspecten van de brandweerwereld.

Programma’s gericht op actie en preventie
Naast de zogenaamde static shows waarbij voertuigen te bezichtigen zijn, worden er ook diverse demonstraties georganiseerd. Denk hierbij aan klassieke voorbeelden zoals frietketelbranden, maar ook aan voertuigreddingen en zelfs een duiktank. Er wordt veel aandacht besteed aan preventie, waarbij burgers zich kunnen informeren over diverse huishoudelijke en externe gevaren. Specifieke onderwerpen zoals het veilig omgaan met batterijen in huis en het opstellen van een vluchtplan worden extra belicht.

Aandacht voor lokale invulling
Elk jaar organiseert Brandweerzone Vlaamse Ardennen opendeurdagen op verschillende locaties binnen de zone. Hierbij wordt een roulatiesysteem gehanteerd om zoveel mogelijk geïnteresseerden de kans te geven meerdere opendeurdagen bij te wonen, en om de organisatie ervan te optimaliseren. Dit biedt zowel burgers als onze medewerkers de mogelijkheid om te genieten van dit evenement. Daarnaast wordt er ook specifieke aandacht besteed aan de lokale invulling van de opendeurdag:
In Herzele staat de opendeurdag in het teken van de Dag van de Veiligheidsdiensten, een samenwerking tussen verschillende hulpdiensten in de gemeente. In Kluisbergen wordt extra aandacht besteed aan het 145-jarig bestaan van de brandweerpost, met onder andere een duikinitiatie (vergeet je zwemgerief niet!). In Zottegem ligt de focus op doe-events voor jong en oud.

Data
De reeks opendeurdagen start in Kluisbergen op 24 augustus, van 10u tot 18u.
Adres: Berchemstraat 55B, Kluisbergen.

Vervolgens is Zottegem aan de beurt op 8 september, van 10u tot 18u.
Adres: Meengracht 2, Zottegem.

De opendeurdagen worden afgesloten in Herzele op 15 september, van 13u tot 18u.
Adres: Mergellaan 75, Herzele.

We hopen op mooi weer, een spectaculaire dag en een grote opkomst. Onze medewerkers kijken er alvast naar uit om zoveel mogelijk mensen te mogen verwelkomen!

 

Share This