• Facebook
  • Twitter

Het is wel wat… Na alle beperkingen die Corona in 2020 met zich meebracht, komen wij – de Vlaamse brandweer – jou nu ook nog vragen om zelf geen vuurwerk af te steken met oudjaar. En toch zijn er heel wat redenen om dat inderdaad

niet te doen!

Vorig jaar konden wij als brandweer jou nog adviseren om naar een georganiseerd spektakelvuurwerk te gaan. Maar ook daar heeft Corona een stokje voor gestoken.

Corona vroeg (en vraagt nog altijd) veel van jou. Van ons. Van iederéén! De kans is groot dat we de eindejaarsfeesten binnen onze kleine bubbel moeten vieren. Velen willen er toch iets ‘feestelijks’ van maken, door bijvoorbeeld vuurwerk af te steken.

Als brandweer vinden we dat geen goed idee. Toch zullen we hier niet uitgebreid herhalen dat vuurwerk verboden, levensgevaarlijk, brandgevaarlijk, super-ongezond, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten is. Je hebt in 2020 waarschijnlijk al genoeg goedbedoelde vingertjes gezien.
We roepen je wel opnieuw op om te knallen (=te feesten) zónder vuurwerk. Gebruik dus zeker weer de hashtag #ikknalzondervuurwerk als je feestelijke selfies post. Je kan ook nog altijd ons profielkader gebruiken.

Alle info over deze #ikknalzondervuurwerk campagne vind je terug op de website www.ikknalzondervuurwerk.be, op onze eigen site en op onze gelijknamige sociale mediakanalen.

Wij wensen je veilige en gezonde feestdagen. Hou vol! Zodat we in 2021 samen naar een georganiseerd spektakelvuurwerk kunnen gaan.

Alvast een heel gelukkig, gezond & veilig 2021 toegewenst!
De Brandweer – Netwerk Brandweer – Brandweerzone Vlaamse Ardennen

Ter info:
#IkKnalZonderVuurwerk is een preventiecampagne van Netwerk Brandweer (het brandweernetwerk van de 20 Vlaamse brandweer- en hulpverleningszones). Onze gewaardeerde partners in dit preventieverhaal zijn Brandweervereniging Vlaanderen (BVV), de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Dierenwelzijn Vlaanderen.

Share This