Onze werkzaamheden met betrekking tot de wateroverlast in de Vlaamse Ardennen zitten er zo goed als op. We blijven uiteraard waakzaam en ter beschikking voor eventueel bijkomende interventies.
De preventief opgeworpen dammen, samen met de inspanningen van de waterbeheerders hebben hun werk gedaan. De waterpeilen in de Vlaamse Ardennen zijn dalende. We hebben gedurende deze 2 dagen heel wat werk verzet, met een pak onvermoeibare medewerkers. En graag maken we gebruik om al deze mensen te bedanken.

Samenwerking met de verschillende steden en gemeenten is cruciaal tijdens hevige regenval en dreigende alarmpeilen. Deze samenwerking verliep op alle niveaus zeer vlot, waardoor BVLAR zich kon richten op enkele kerntaken: beschermen van mensen en hun goederen. De technische diensten van de steden en gemeenten die ons vaak op logistiek vlak ontlastten en de vele vrijwilligers die zich meldden om zandzakken te vullen hebben een sterk positieve rol gespeeld in het afhandelen van diverse interventies.

De coรถrdinatie op provinciaal niveau liet ons toe onze noden en bezorgdheden op te lijsten bij de hogere overheid. Op die manier konden de middelen uit onze provincie adequaat en volgens noodzaak worden ingezet.

Er wordt nog neerslag verwacht, maar de prognoses zijn niet in die mate dat deze tot een belangrijke bedreiging zouden leiden. Het is nu verder afwachten tot het substantieel afwateren van de verschillende waterlopen op ons grondgebied.

Dank aan al die zich hebben ingezet om de hulpverlening vlot te laten verlopen, en in het bijzonder dank aan onze vele vrijwilligers die zich maximaal ter beschikking hebben gesteld van de burger in nood. Samen hebben we 220 interventies afgewerkt!

Tot nader order is dit de laatste communicatie met betrekking tot de wateroverlast van 2 en 3 januari 2024.

๐Ÿ‘‰Wateroverlast melden kan best via ons online formulier:ย https://bvlar.be/wateroverlast

๐Ÿ‘‰Volg steeds de sociale media van je stad of gemeente

๐Ÿ‘‰Blijf waakzaam, en hou de weersvoorspellingen en waterstanden (KMI en waterinfo.be) in het oog

๐Ÿ‘‰Wees voorzichtig op de weg. Sommige wegen zijn afgesloten en andere liggen er gevaarlijk bij

๐Ÿ‘‰Respecteer de wegomleggingen

Share This