Dankwoord na brand praalwagen in loods
Hartelijk dank aan de BRANDWEERMANNEN voor jullie hulp bij het blussen van onze praalwagen, voor vele mensen is dit een brand zoals een andere maar voor ons gaat dit veel dieper. Het is het werk van mensen die jaar na jaar zich inzetten om er voor de stad Ronse er een prachtige Bommels stoet van te maken, eens je het zelf meemaakt dat je werk en herinneringen ziet opgaan in vlammen besef je pas dat voor mensen die hun huis met al hun bezittingen het nog veel erger moet zijn maar toch we kunnen onze gevoelens niet verwoorden: brandweermannen jullie zijn echt onmisbaar.
Groetjes cindy 
Het Bestuur De Bon Vivants
Krantenartikel brand
In het Oost-Vlaamse Ronse heeft een zware brand vanavond een praalwagen helemaal vernield. Met de wagen zouden leden van “De Bon Vivants” begin januari meerijden in de Stoet der Bommels, een winterse variante van carnaval.
“Ik was vanavond bezig met het herstellen van een leiding van de verlichting, toen alle lichtjes uitgingen en de stroom uitviel. Toen ik van onder de wagen kwam, merkte ik, dat hij aan de achterkant al in brand stond”, vertelt de voorzitter van de getroffen bommelsvereniging
De man spoot op de brandende praalwagen nog twee brandblussers leeg, maar kon daarmee niet beletten dat de constructie helemaal in de vlammen op ging. Ook het loods waar de wagen stond, is zwaar beschadigd.
De brandweerpost Ronse kon met versterking van de collega’s uit Brakel en Kluisbergen beletten, dat het vuur uitbreiding vond. Zo konden ze voorkomen, dat ook een tweede praalwagen van dezelfde vereniging in vernield werd. Uit de brandende loods is ook nog een pony gered.

Bron: hln.be – foto: Ronny De Coster

Share This